Ons eigen merk Henriëttes

Verse ingrediënten van eigen bioteelt, ambachtelijk bereid: dat is waar ons eigen merk Henriëttes voor staat. Bomvol smaak en met een begrijpelijke ingrediëntenlijst, zonder toevoegingen of conserveringsmiddelen.

Het verhaal van Henriëttes is in 2011 begonnen met de basissaus. Met trots kunnen we zeggen dat onze tomatensaus inmiddels een klassieker is geworden. Deze wordt nog steeds volgens traditioneel familierecept gemaakt. Inmiddels is het assortiment uitgebreid met Henriëttes ketchup, chutney en tafelzuur. Al deze producten worden nog steeds op onze eigen locatie geproduceerd, waardoor we elke keer weer kwaliteit en smaak kunnen garanderen.

Onze producten op uw kaart?

Wist u dat onze producten ook beschikbaar zijn voor horeca-afname? Proeven en samenwerken?

Neem contact op!

Boek een groepsuitje

Zelf ketchup of chutney leren maken onder begeleiding van Henriëtte? Bekijk de mogelijkheden!

Doen en leren

Van de nood een deugd

Ons merk Henriëttes is ontstaan door een bijzondere samenloop van omstandigheden. Er was een probleem dat opgelost moest worden en wij hebben onze creativiteit gebruikt om van de nood een deugd te maken.

Toen in 2011 de EHEC-crisis uitbrak, werd Nederland aangewezen als mogelijke besmettingsbron voor de EHEC-bacterie. Hierdoor kwam de export van groenten uit Nederland stil te liggen en moesten pallets vol met eersteklas trostomaten weggegooid worden. Deze enorme verspilling dreigde een financiële ramp te worden voor het bedrijf.

Henriëtte kon het niet langer aanzien en besloot tot actie over te gaan. Het familierecept waar in het najaar tomatensaus van werd gemaakt, werd het recept voor Henriëttes Basissaus.

Nationale bekendheid

Inmiddels is het Henriëttes assortiment uitgebreid met ketchup, tomaatjes in zoetzuur en komkommers in zoetzuur. Deze delicatessen zijn niet alleen in onze winkel, maar ook bij collega boerderijwinkels te koop. Daarnaast worden onze producten door verschillende horecagelegenheden gebruikt.

Wist je dat ook de publieke omroep met enige regelmaat bij ons over de vloer komt? Zo zijn Alfons en Henriëtte tijdens de overstap naar biologische teelt een jaar lang gevolgd door het programma De Kunst van het Boeren. Terugkijken kan hiernaast!